Over onze hoepels

Over de hoepels van Hoepel Boutique Hoelahoep

Onze hoepels zijn geschikt voor zowel fitnessoefeningen als hoopdance. Onze hoepels zijn glad en niet te dik, waardoor deze wendbaar is en daarom kan er veel leuke en uitdagende oefeningen gedaan worden.

Waarom hoelahoepen?

Bij regelmatig hoepelen zal je merken dat de conditie wordt verbeterd en de spieren worden soepeler en sterker. De  buik-, been-, bil-, rug- en arm spieren worden verstevigd waardoor je strakker in je vel komt te zitten.

Naast alle positieve punten, is het gewoon leuk om te hoepelen.

Waarom een hoepel van Hoelahoep en niet eentje van de speelgoedwinkel?

Hoepels uit de speelgoedwinkel heeft een kleinere diameter en veel lichter, want deze zijn gemaakt voor kinderen. Hoe kleiner de diameter hoe sneller de hoepel draait en hoe moeilijker om de hoepel hoog te houden. Voor gewicht geldt hetzelfde. Plezier in oefeningen is zeer belangrijk. Onze standaard maat van 100 cm doorsnee, zorgt voor voldoende tijd en voelt niet te zwaar aan om leuke oefeningen mee te gaan doen.

Waarom een hoepel van Hoelahoep en geen verzwaarde hoepel met ribbels?

Uit ervaring is kunnen wij zeggen dat een hoepel niet zwaar en geen pijnlijke ribbels hoeft te hebben om goede resultaten te boeken. Doordat onze hoepels lichter zijn, is het mogelijk om meer leuke oefeningen te gaan doen en als je wilt zelfs dagelijks. Hoe kleiner en lichter de hoelahoep, hoe moeilijker het wordt en hoe meer het op een goede techniek aankomt. Wij kiezen ervoor oefeningen zwaarder of moeilijker te maken door ze uit te breiden in plaats van gewicht en of ribbels aan de hoepel toe te voegen.

Wat zijn de maten en gewichten van de hoepels? Welke maat moet ik kiezen?

Diameter van 100 cm is onze standaard maat. Iedereen met een gemiddeld postuur kan met deze maat leren hoelahoepen. Gewicht is circa 600 gram. Voor een iets vollere postuur (vanaf maat XL) hebben we hoepels met een diameter van 110 cm.

Handgemaakte producten

Onze hoepels worden met de hand gemaakt en uiteraard in goede staat geleverd. Gebruikssporen zal er na enige tijd zichtbaar worden. Op één staat het laten vallen van de hoepel op de grond. Er zijn wel enkele tips om de hoepel langer mooier te laten blijven, hoepel bijvoorbeeld boven een zachte ondergrond bijvoorbeeld gras. Draag geen broekriem tijdens het hoelahoepen en bots niet tegen dingen aan. Als er gewoon netjes met de hoepel wordt omgegaan blijft de hoepel mooi en wij geven dan ook geen geld terug bij beschadiging door de koper.

Het gebruik van de hoepel

Hoe begin ik met hoelahoepen?

De truc is dat je een voet voor zet en vervolgens je heupen naar voor en naar achteren beweegt. Geen rondjes draaien met je heupen dus. In het begin kan het even duren voordat je door hebt hoe je de hoepel hoog kunt houden. Veel oefenen is ons advies!

Hoeveel ruimte heb ik nodig om te hoelahoepen?

Om rond je middel te hoelahoepen heb je ongeveer 4 vierkante meter nodig.

Blauwe plekken

Als je net start met hoelahoepen is het mogelijk dat je in het begin wat blauwe plekken krijgt. Dit komt doordat je lichaam niet gewend is dat er een licht gewicht aan ‘trekt’. Dit verdwijnt na een aantal keer hoelahoepen vanzelf, hierna kan er ongelimiteerd gehoepeld worden.

Hoe lang mag ik hoelahoepen per dag?

Zolang als je wil. Als beginner is het mogelijk om wat blauwe plekken te krijgen. Daarom raden we aan om aan het beging rustig op te bouwen, zodat het lichaam aan de hoepel beweging kan wennen.

Hoe vouw ik mijn hoelahoep in en uit elkaar?

Opgevouwen Hoelahoep1. Zet de hoepel op de grond met de koppelstukjes boven elkaar. Zet je voet voorzichtig naast het koppelstukje.
2. Zet je handen naast het bovenste koppelstukje.
3. Draai nu een hand naar voren en een hand naar achteren (alsof je een vaatdoekje uitknijpt) en duw de hoepel naar beneden.
4. De hoepel ligt nu in een 8-vorm.
5. Vouw de hoepel nu dubbel.
6. Doe er een lintje om en hij is klaar om mee te nemen!

Voor uitvouwen: klap de hoepel uit elkaar. Zet de hoepel op de grond, met je voet lichtjes naast het koppelstukje en ‘shape’ de hoepel tot hij mooi rond is.

Mijn hoepel is eivormig nadat hij opgevouwen heeft gezeten, hoe los ik dit op?

Onze hoepels zijn flexibel, de hoepel kan in de juiste vorm geshaped worden. Zet de hoepel op de grond en duw hem in de juiste vorm.

Hoe bewaar ik mijn hoelahoep?

De hoelahoep kan zowel in- als uitgevouwen bewaard worden. Advies is wel de hoepel in uitgevouwen stand te bewaren, dit is altijd beter voor de de hoepel.

Hoelahoeps en de verschillende weersomstandigheden

Advies is om de hoepel in de opgevouwen stand niet in de volle zon te laten staan. Dit om vervorming van de hoepel te voorkomen. Griptape kan afgeven wanneer het nat wordt en water kan de tape van de hoepel beschadigen. De hoepel is helaas niet water proof. Bescherm de hoepel daarom goed bij neerslag en mocht die toch nat worden, dep de hoepel voorzichtig af.

Tape

Als er wrijving ontstaat tussen de tape op de hoepel en bijvoorbeeld een muur of een vloer kan het zijn dat de tape afgeeft, probeer dit te voorkomen.

Bestelling en levering

Hoe lang is de levertijd?

 

Wij streven ernaar om bestellingen maximaal 5 werkdagen na ontvangst van de betaling te verzenden.

De hoepel die ik wil is steeds uitverkocht, wat nu?

 

De verkoop van de hoepels gaat ontzettend hard. We streven de hoepel binnen 5 werkdagen na ontvangst van de betaling de hoepel te versturen.

Ik wil graag een grote partij hoepels bestellen, is dit mogelijk?

Dit is zeker mogelijk. Stuur een mail naar info@hoepelboutique.nl met daarin je wensen, dan bespreken we de mogelijkheden.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten binnen Nederland bedragen €5,40. Voor België is dat €9,00. Lukt het niet om te bestellen vanuit België? Stuur ons dan een mail via info@hoepelboutique.nl.

Kan ik mijn hoepel ook ophalen?

Dat is zeker mogelijk. Stuur voordat je gaat bestellen even een mail naar info@hoepelboutique.nl, dan bespreken we de mogelijkheden.

Kan ik de hoepel op een postbusadres laten bezorgen?

Nee, dit is helaas niet mogelijk.

Kan ik mijn hoepel terug sturen?

Ja, dat kan. Onbeschadigde hoelahoeps kunnen binnen 14 dagen na de verzenddatum retour worden gestuurd. De kosten voor retourzenden van de hoelahoep zijn voor de koper. Wanneer de hoepel gebruikssporen bevat bij retour zijn wij helaas genoodzaakt een deel van het retourbedrag in te houden voor reparatie. Voor retourzenden mail je naar info@hoepelboutique.nl voor verdere instructies.